Zangeres Maan. De getalenteerde zangeres uit NL

Zangeres Maan de Steenwinkel, beter bekend als kortweg Maan, is een Nederlandse zangeres en actrice. Ze is vooral bekend geworden door haar deelname aan de Voice of Holland 2015, welke zij in 2016 heeft gewonnen. Anno 2020 is Maan een erg populaire zangeres en heeft ze al een hele lijst aan hits op haar naam staan!

Maan. De zangeres uit Bergen

Maan is in Utrecht geboren maar is opgegroeid in Bergen, Noord-Holland. Na het winnen van de Voice of Holland in 2016 heeft ze haar eerste single uitgebracht genaamd Perfect World, welke door Hardwell is geproduceerd. Binnen 2 maanden ontving zij een gouden plaat voor deze single! Tegelijk met de gouden plaat voor haar eerste single verscheen haar tweede single Ride it. In hetzelfde jaar stond ze op het podium van Toppers in Concert in Ahoy – Christmas Party of the Year, was ze als stemactrice te horen in de film Sing en had ze haar eerste presentatieklus bij het programma Sounscheckers van KPN.

Van beginnende Nederlandse zangeres naar Award winnares!

2016 was een druk jaar voor Maan. Ze heeft in dit jaar veel stappen gezet om haar beginnende (zang) carrière op de kaart te zetten en daar werd zij in 2017 voor beloond! In februari 2017 wint zij namelijk een 100% NL Award voor “Doorbraak van het jaar”. Ook in 2017 heeft zij veel gedaan. Zo heeft ze meegedaan aan het tiende seizoen van het tv-programma Beste Zangers en heeft ze samen met Kenny B een nummer gemaakt genaamd Jij bent de liefde. Ook deed ze mee met het programma Dance dance dance en vormde ze samen met oud B-brave lid Kaj van der Voort een duo voor het dansprogramma. In 2017 bracht ze een nieuwe single uit genaamd Allmost had it all en heeft ze meegezongen op het album Picasso van Sevn Alias in het nummer Amsterdam.

Verder heeft ze in 2017 meegedaan aan de tv-programma’s Van der Vorst ziet sterren, Keep It Cool en Big Music Quiz. In december 2017 had Maan haar eerste eigen clubtournee. Deze bestond uit 6 shows, de eerste show was op 1 december 2017.

De opvolgende jaren voor zangeres Maan

In de opvolgende jaren heeft Maan niet stil gezeten en dat zal ze zeker ook niet snel gaan doen! Ze heeft meegedaan aan de Vliegende Vrienden van Amstel LIVE, had ze een gastrol in de serie Nieuwe Tijden, was ze een jurylid tijdens het Junior Songfestival en was ze te zien in Jachtseizoen. In oktober 2018 won zij maar liefst 2 Buma NL Awards voor de “Meest succesvolle single – Urban” en “Meest gestreamde track” voor het nummer Blijf bij mij, welke ze samen met Ronnie Flex heeft gemaakt. Ook een tweede clubtour en een optreden als gastartiest bij Marco Borsato in de Kuip stond op het programma.

In februari 2019 werd Maan bekroond tot “Beste zangeres van het jaar”. Tijdens de 100% NL Awards. Eind januari 2020 kwam haar debuutalbum “Onverstaanbaar” uit. Binnen een maand behaalde Maan’s album een gouden status! Ook won ze in dezelfde maand een Edison Muziekprijs voor “Beste POP single van 2019”. Daar bovenop werd ook haar nummer Ze huilt maar ze lacht een gouden plaat. En dat is vast nog niet het laatste wat we van zangeres Maan zullen horen!

Ben je net als Maan helemaal dol op zingen? Lees dan eens ons blog “Leren zingen..”!

Vind je deze blog leuk? Volg ons of deel via social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *