Studio microfoons voor professionele muziekopname!

Een goede studio microfoon is eigenlijk onmisbaar als je op een professionele manier je muziektalent wilt opnemen. Er zijn veel verschillende studio microfoons te verkrijgen en welke je kiest is niet alleen afhankelijk van je budget, maar ook van wat je wilt gaan opnemen. In dit blog vind je tips en info om jouw muziek opname naar een professioneel niveau te tillen!

Studio microfoons

Zoek je een goede studio microfoon om opnames te maken van bijvoorbeeld zang, rap of een muziekinstrument? Dan ben je er waarschijnlijk al achter dat er vele verschillende studio microfoons te verkrijgen zijn! Welke microfoons zijn de meest populaire studio microfoons?

  • Dynamische microfoons hebben veel karakter en zijn robuust gebouwd. De dynamische mic is niet heel gevoelig waardoor omgevingsgeluiden niet snel zullen worden opgepikt. Deze soort studio microfoon is vooral geschikt voor opname van geluid van dichtbij.
  • De condensatormicrofoons zijn erg gevoelig en hebben een puur en natuurlijk geluid. De condensatormicrofoon is een goede mic voor bijvoorbeeld zang, voice-overs en andere stemopnames zoals rap.
  • Ribbon microfoons zijn dynamische studio microfoons en hebben een warme, natuurlijke klank. De ribbon microfoon is geschikt voor opnames zoals zang, drums en geluid in combinatie met een gitaarversterker.
  • Grensvlak microfoons zijn condensatormicrofoons met een platte behuizing zodat ze gemakkelijk op de tafel of grond gebruikt kunnen worden. Deze microfoons zijn vooral populair voor gebruik bij piano, theatervoorstellingen en bassdrums.

Microfoon kopen?

Ben je van plan een microfoon te gaan kopen? Bekijk dan eens verschillende studio microfoons en let op de specificaties van de mic. Zodat deze aansluiten bij jouw eisen. Een kwalitatieve microfoon is er een die een goed geluid heeft en aan al jouw persoonlijke en muzikale wensen voldoet. Op deze manier kan je je muziek opnemen zoals jij dat voor ogen hebt! Er zijn een aantal hooggewaardeerde muziekwinkels waar je terecht kunt voor een goede en professionele studio microfoon.

Muziekwinkels met een groot aanbod aan studio microfoons

Wanneer je zoekt naar een professionele studio microfoon wil je natuurlijk wel gelijk een goede! Welke je kiest is even afhankelijk van waarvoor je hem wilt gaan gebruiken, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Hieronder een paar hooggewaardeerde en betrouwbare muziekwinkels waar je terecht kunt voor jouw perfecte studio microfoon;

  • Bax Music is een muziekwinkel met een enorm muzikaal aanbod van instrumenten, tot studio apparatuur en DJ gear. Zowel online als bij de vestigingen in Nederland en België! Bax Music, ook wel bekend als Bax Shop, is niet zomaar een shop. Maar een hoog gewaardeerde muziekwinkel met een grote keuze uit studio microfoons, usb-microfoons en live microfoons. Ook kun je bij Bax terecht voor draadloze microfoons en microfoon sets.
  • Key Music. Ook deze muziekwinkel heeft een groot en gevarieerd muzikaal aanbod. Zo ook een mooi aanbod aan verschillende, professionele studio microfoons. De producten zijn zowel online als in de vestigingen verspreid over Nederland en België te kopen en bestellen.
studio microfoons, microfoon kopen

Ben je op zoek naar een goede studio microfoon om je zangtalent op te nemen? Lees dan eens ons blog “Leren zingen. Tips voor…” of lees meer blogs over de muziekstudio in onze categorie “Studio”!

Vind je deze blog leuk? Volg ons of deel via social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *