Piano spelen op je eigen piano. 5 aankoop tips!

Ben je dol op piano spelen en ben je van plan een eigen piano te gaan kopen? Of misschien wil je erg graag piano leren spelen en thuis kunnen oefenen wanneer je dat uitkomt? Lees dan snel verder want wij hebben 5 tips op een rijtje voor je gezet om een goede keuze te maken tijdens de aankoop van een piano!

Piano spelen wanneer jij dat wilt

Een piano is een prachtig instrument en valt onder zowel de slag-, snaar- en toetsinstrumenten. Een piano is erg mooi voor de sier, maar natuurlijk nog extra leuk om te bespelen! Als je van piano spelen houdt is het natuurlijk erg fijn om thuis te kunnen spelen wanneer jij dat wilt. Op je eigen piano! Ook wanneer je nog piano aan het leren spelen bent is het erg leuk om thuis te kunnen oefenen. Zo heb je binnen no-time het spelen onder de knie!

Verschillende soorten piano´s

Ben je je nog aan het oriënteren welke piano het beste bij je past? We zetten de verschillende soorten piano’s hieronder op een rijtje voor je. Zo is je keuze om de perfecte piano te kopen een stuk makkelijker;

Piano

De huiskamerpiano, ook wel buffetpiano of pianino genoemd, heeft een verticale snarenkast. Dat wil zeggen dat de snaren verticaal geplaatst zijn. Hierdoor kan deze piano gemakkelijk tegen de muur worden geplaatst en neemt hij weinig plek in beslag.

Vleugel

Vleugelpiano. In een vleugelpiano of vleugel zijn de snaren aangebracht in een horizontaal vlak en heeft een sterkere klank als de huiskamerpiano. Ook heeft een vleugel een betere geluidsprojectie, een groter volume en een fijnere beheersing qua speeltechniek. De vleugelpiano neemt wel een stuk meer ruimte in beslag, maar als je die ruimte hebt geeft de vleugel een geweldige uitstraling aan iedere kamer!

Digitale piano

Een digitale piano heeft geen klankboord en is een elektronisch muziekinstrument. De digitale piano bootst een akoestische piano na. Zowel klankmatig en in aanslaggevoeligheid als in uiterlijk.

Keyboard of stage-piano

Het keyboard en de stage-piano lijken veel op elkaar. Beide zijn zeer compact en eenvoudig mee te nemen. Het keyboard en de stage-piano nemen weinig plek in beslag en zijn er beide in verschillende soorten, maten. Beide bieden een grote diversiteit aan functies zodat je dit compleet kunt aanpassen aan jouw eisen en wensen.

MIDI-keyboard

Een MIDI-keyboard is erg goed geschikt voor muziek studio opname, zoals MIDI-tracks opnemen. MIDI is een afkorting voor Musical instrument Digital Interface en kan in combinatie met ieder digitaal muziekinstrument gebruikt worden. Om muziek met een MIDI-keyboard op te kunnen nemen heb je wel een muziekprogramma oftewel DAW nodig.

Orgel

Als laatste hebben we nog het orgel. Een orgel is een muziekinstrument dat uit meerdere pijpen bestaat welke afzonderlijk van elkaar te bespelen zijn. Zo ontstaat er een groot scala aan klanken door de luchtstroom. Een orgel behoort hierdoor tot de aerofonen.

Een piano kopen

Ben je er al uit welke piano het beste bij je past of wil je nog even rondkijken? Er zijn verschillende muziekwinkels waar je terecht kunt voor het kopen van een kwalitatieve piano! Hieronder even op een rijtje;

Vind je piano spelen helemaal geweldig, maar moet je nog beginnen met lessen? Lees dan eens ons blog “Piano leren spelen..” en ga lekker aan de slag met kwalitatieve lessen!

Vind je deze blog leuk? Volg ons of deel via social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *