Muziek programma’s. Welke DAW-software kies jij?

DAW staat voor Digital Audio Workstation en is een software programma waarmee je audio kunt opnemen, aanpassen en afspelen. Als Muziek Producer zal je deze term vaak tegenkomen. Er zijn een aantal muziek bewerking programma’s (DAW’s) te verkrijgen met ieder een eigen manier van werken. Welke je kiest ligt aan je persoonlijke voorkeur.

Verschillende muziek programma’s en software

Met muziek programma’s en DAW-software kan je bijvoorbeeld je eigen muziek opnemen in de vorm van MIDI-data (opnemen van elektronische muziekinstrumenten) en aanpassen. Daarnaast kun je eigenlijk alle geluid opnemen en bewerken. Van songs tot aan filmmuziek en van hardstyle tot aan een strijkkwartet. De mogelijkheden zijn eindeloos! Daarom is een goed muziek programma of DAW-software ook erg populair en een echte must-have voor iedereen die op professioneel niveau aan de slag wilt als muzikant. Hieronder een aantal muziek programma’s en DAW-software op een rij;

ACID Pro en ACID Music Studio

ACID Pro of ACID Music Studio van MAGIX. Innovatieve en complete DAW en muziek studio software voor sample- en loop-based muziekproductie op een hoog niveau! Bovendien biedt ACID Music Studio je volledige vrijheid om jouw muziek helemaal op je eigen manier te maken. De ACID programma´s van MAGIX hebben een eenvoudige toepassing en een maximale creativiteit!

Pro Tools

Pro Tools van Avid is een professionele software voor het bewerken en opnemen van audio. Daarnaast heeft Pro Tools ook meerdere mogelijkheden zoals MIDI-functies. Pro Tools is erg populair in de muziekindustrie en er wordt dan ook veel mee gewerkt in high-end studio’s.

Cubase

Steinberg Cubase is ontwikkeld door een Duitse ontwikkelaar en is een van de bekendste DAW´s. Muziek produceren zonder consessies is met deze DAW zeer eenvoudig. De sequencer, virtuele instrumenten en effecten zijn bovendien sinds de jaren 80 geëvolueerd tot een geperfectioneerde machine!

Bitwig

Bitwig. Deze software kan onder ander worden gebruikt voor compositie, intuïtieve productie en live-mixen. Bitwig maakt het als populaire DAW mogelijk om multi-track opname en mixen uit te voeren en is een zeer uitgebreid muziekprogramma met vele mogelijkheden.

Reason

Reason Studios is een software MIDI-sequencer en is ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Proppelerhead. Deze software bestaat uit een aantal virtuele instrumenten, real-time effectsprocessoren en sample-players. Bovendien maak je met deze populaire DAW je eigen muziekproducties van a tot z.

FL Studio

Image-line FL Studio heeft een geweldige en unieke workflow. Deze krachtige DAW maakt het mogelijk om je muzikale ideeën in snel tempo om te zetten naar professionele instrumentals, songs, albums en muziekstukken!

Ableton

De steeds meer mainstream wordende Ableton Live is een DAW-software waarmee tegenwoordig elke DJ of producer, in ieder genre geweldige en veelzijdige muziek kan maken!

Presonus

Presonus DAW-software. Deze software is een zeer goede en complete virtuele muziekstudio! Met deze software kun je werkelijk alles componeren en produceren. Virtuele instrumenten, loops en samples, multi-track opname en bewerking. Alles kan met deze DAW-software!

Muziek maken

Is muziek maken en met muziek bezig zijn je grootste hobby en passie? Wil je je muziek en dat van anderen naar een hoger level tillen? Dan heb je een goede DAW-software nodig die goed bij je past! Weet je niet welke van de muziek programma’s en DAW’s de beste keuze is voor jou? Alle DAW-software is tegenwoordig erg goed en professioneel. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Toch hebben de muziek programma’s en DAW’s kleine verschillen in mogelijkheden. Bekijk ze gewoon eens allemaal. Kijk goed naar de specificaties en vergelijk deze met jouw muzikale wensen. Ieder programma heeft bijvoorbeeld zo zijn eigen workflow en is geschikt voor MAC of Microsoft computers of geschikt voor beide.

Heb je een goede DAW gevonden die bij je past? Een goed studio beeldscherm waar je lekker op kunt werken is ook belangrijk. Lees ons blog “Studio pc of laptop…”

Vind je deze blog leuk? Volg ons of deel via social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *