Muziek producer. Leer muziek af te mixen in no-time!

Vroeger moest je naar een professionele studio om op een professionele manier muziek op te kunnen nemen. Tegenwoordig is dat allemaal een stuk eenvoudiger geworden. Je kunt nu in je eigen studio en in eigen beheer professionele muziekproducties maken! Het enige wat je nodig hebt is een computer/ laptop, DAW-software, een MIDI-controller en een Audio-Interface. Wil je muziek leren afmixen en jezelf (verder) ontwikkelen als muziek producer? Leer je eigen muziek en die van anderen op een professioneel niveau af te mixen door een producer opleiding of cursus te volgen!

Muziek producer

Als muziek producer kan je in opdracht werken voor een platenmaatschappij of een artiest. Je kunt ook muzikale producties maken in eigen beheer. Bijvoorbeeld in je eigen studio! Het creatieve proces van de opnames en de ontwikkelingen rondom de songs of muziekstukken, zijn je voornaamste taken wanneer je als producer aan de slag gaat. Ook het mixen, het geluid en de realisatie van complete albums en muziekstukken zijn dingen waar je je als producer mee bezig houdt.

Producer opleiding

Een producer opleiding of cursus gaan volgen is een goede manier om jezelf te ontwikkelen tot professionele muziek producer. Producer opleidingen en cursussen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo kan je bijvoorbeeld een aantal jaar de schoolbanken ingaan op een Hogeschool voor de Kunsten. Je kunt ook kiezen voor een opleiding of cursus vanuit huis. Op deze manier kun je jezelf in je eigen tempo ontwikkelen en aan je skills werken waar en wanneer je dat wilt! Hieronder een aantal online mogelijkheden;

  • Muziek mixen en masteren voor beginners van Soofos. Deze cursus bestaat uit een reeks waardevolle videolessen en voorbeelden. Het maakt niet uit welke DAW-software je gebruikt of wilt gaan gebruiken, de cursus is namelijk geschikt voor iedere software. Aan het einde van deze cursus kan jij je eigen muziek en de muziek van anderen op een professioneel niveau afmixen!
  • NHBO biedt de thuisopleiding Music Producer, welke bestaat uit o.a. schrijven, arrangeren, opnemen, studio, mixen en verspreiden. Alles wat je nodig hebt als muziek producer komt aan bod! Deze cursus kan worden afgesloten met een erkend diploma en is geschikt voor de volgende DAW-software: Pro Tools, Logic Pro X en Cubase.
  • Music Producer bij LOI. Tijdens de cursus Music producer leer je alles wat je moet weten en kunnen om je eigen muziek producties te maken. Je leert alle ins en outs Steinberg Cubase Elements kennen, deze DAW-software krijg je bovendien helemaal gratis bij de cursus!
  • LOI biedt ook de Combinatiecursus Muziek. Met deze cursus sla je twee vliegen in één klap! Je leert namelijk alles over muziek productie en krijgt de DAW-software Steinberg Cubase Elements gratis bij deze cursus. Daarnaast mag je de keuze maken uit een gitaar, keyboard of piano welke je perfect leert bespelen en als klap op de vuurpijl krijg je je gekozen instrument ook helemaal gratis of kun je deze met een flinke korting kopen!
muziek producer, producer opleiding

Ben je er klaar voor om jezelf verder te ontwikkelen als muziek producer? Wil je meer weten over DAW-software? Lees dan eens ons blog “Muziek programma’s…”.

Vind je deze blog leuk? Volg ons of deel via social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *